هر کس برادری خدایی را از دست بدهد، گویی شریف ترینِ اعضای خود را از دست داده است . [امام علی علیه السلام]
علوم تجربی
نیش و گزش حشرات
دوشنبه 89 آبان 17 , ساعت 7:57 عصر  

شاید همه ما رنج گزیدگی و نیش زدگی حشره ها را تجربه کرده باشیم. این مسؤله از فرستادن مقدار کمی ماده شیمیایی به زیر پوست و ایجاد تحریک ناشی می شود.

نیش زدن زنبور عسل باعث تزریق اسید به زیرپوست می شود. برای کاهش درد باید از محلول «کالامین» (تعلیقی از کربنات روی) یا «جوش شیرین» استفاده کرد. این دو ترکیب قلیایی هستند و در پی خنثی کردن اسید ، درد را کاهش می دهند.(البته گاهی زنبورهای عسل ، بخشی از نیش خود را در پوست جامی گذارند؛ از این رو آنرا باید با دقت از زیر پوست خارج شود.)

گزیدگی زنبور عسل با گزیدگی زنبور قرمز فرق دارد؛ زیرا زنبور قرمز یک ترکیب قلیایی به زیر پوست تزریق می کند. این سم را باید با شستشو توسط اسید ضعیف (مانند سرکه) خنثی کرد.

منبع : کتاب مهارت های پایه شیمی 1

 

تا به حال باکتری ها را به عنوان عامل عفونت می شناختیم اما مطالعات جدید از مفید بودن برخی از آنها حکایت می کند. به گزارش بی بی سی، یک باکتری مفید می تواند از احتمال ابتلا به عفونت ریه بکاهد. بر اساس این مطالعه که در دانشگاه لاند در سوئد انجام شده، مشخص شده است که استفاده از پروبیوتیکی که لاکتوباسیلوس پلانتاروم 299 نام دارد، می تواند از جایگری باکتری های عامل عفونت در راههای هوایی بیمارانی که به دستگاه تنفس مصنوع متصل شده اند، جلوگیری کند. این باکتری به طور طبیعی در بزاق انسان و نیز محصولات تخمیری مانند سرکه و ترشحات وجود دارد. در بیماران وابسته به دستگاه تنفس، باکتری های دهانی وارد مجاری تنفسی شده و در آنها جایگیر می شوند. پیش از این از دهان شویه های کلرهگزیدینی برای مبارزه با عفونت ریه در این بیماران استفاده می شد. در مطالعه حاضر، استفاده از این باکتری مفید، با مصرف دهان شویه های مذکور ، مقایسه شده و نتایج خوبی به دست آمده است. این نتایج در آخرین شماره نشریه مراقبت های بحرانی چاپ شده است.


نوشته شده توسط بهنام | نظرات دیگران [ نظر] 
پیرترین جاندار زنده کشف شد
دوشنبه 89 آبان 17 , ساعت 7:57 عصر  
یک زیست شناس آمریکایی یک درخت بلوط قدیمی را کشف کرد که با 13 هزار سال عمر پیرترین جاندار زنده دنیا به شمار می رود.

این درخت که از پایان عصر یخبندان مدت 13 هزار سال در روی تپه ای واقع در کالیفرنیا زندگی کرده و شاهد یکسری بلایای طبیعی و حوادث آب و هوایی بوده است اکنون به عنوان قدیمی ترین درخت زنده دنیا معرفی شده است.

این درخت که «جوروپا» نام دارد نوعی بلوط کوهی است. محققان دانشگاه دویس در کالیفرنیا این درخت را کشف کرده اند.

پیش از این رکورد قدیمی ترین درخت دنیا متعلق به یک صنوبر سرخ بود که با قدمت 8 هزار سال در بخش غربی سوئد زندگی می کند. این درخت را «لیف کولمن» از دانشگاه اومئا در آوریل 2008 کشف کرد.


نوشته شده توسط بهنام | نظرات دیگران [ نظر] 
علت اشتعال ناپذیر بودن آب
دوشنبه 89 آبان 17 , ساعت 7:57 عصر  
چرا آب که حاوی عناصر اشتعال پذیر است نمی سوزد ؟
اگر چه آب دارای 2عنصر هیدروژن واکسیژن است که هر دوی آنها اشتعال پذیر هستند ، اما علاوه بر آن که نمی سوزد آتش را هم خاموش می کند. بنابر این اگر شما بخواهید آب رابسوزاتید ،باید جریانی الکتریکی را درمیان آن ایجاد کرده وسپس گازهای حاصل یعنی اکسیژن وهیدرژن را بسوزانید . به طور خلاصه آب آتش نمی گیرد ،چون به لحاظ الکتریکی خنثی است که عناصر متشکله آن از خصوصیات یکسانی پیروی نمی کنند .در هر حال به رغم اینکه اکسیژن عامل پشتیبان فرآیند احتراق است ولی به خودی خود قابل اشتعال نیست . به بیان ساده وقتی می گوییم ماده ای اشتعال پذیر یا غیر اشتعال است منظور این است که آن ماده چنان واکنش شدیدی با اکسیژن دارد که نتیجه آن تولید شعله است .هیدروژن ماده ای غیر قابل اشتعال است ودر واکنش بخار آب تولید می کند اما اکسیژن غیر قابل اشتعال نیست ،چون به خودی خود واکنش نمی دهد . 
اتم های هیدرژن واکسیژن در آب از قبل با هم واکنش دارند ودوباره سوختن – یا واکنش را نشان نمی دهندمگر واکنش آنها معکوس شود وتنها را ه انجام آن هم الکترولیز است .واقعیت این موضوع در مولکول آب نهفته است که در آن پوسته های الکترون یا همان اربیتال ها پر شده اند .
همان طور که می دانید الکترون ها به حول هسته یا مرکز اتم مدارگردی می کنند . عماصر مختلف نیز از هسته هایی با ابعاد مختلف برخوردارند . از طرفی هر پوسته یه مدار هسته می تواند تنها شمار محدودی از الکترون ها را در خود نگه دارد واگر ظرفیت حداکثری یک پوسته یا اربیتال پر نشود ،عنصر مربوط واکنش پذیر تر خواهد شد ولی وقتی ترکیب صورت بگیرد ،اتم ها دست به شرکت گذاری الکترون های خود می زنند وبرای تشکیل یک ترکیب کمتر واکنش پذیر اربیتال های هسته ای را تکمیل می کنند .
بنابر این بر اساس یک قانون پایه شیمی که نمی توان خصوصیاتی از یک ترکیب را از خصوصیات متشکله آن به دست آورد ، وقتی دو عنصر هیدروژن واکسیژن برای تشکیل ترکیب آب متحد می شوند ،در واقع ترکیبی پایدارتر تر از آنچه خود به تنهایی بودهاند را تدارک می بینند ودیگر نمی توان انتظار خصوصیات واکنشی مجزای هر کدام را داشت .


نوشته شده توسط بهنام | نظرات دیگران [ نظر] 
شنیدنی های علوم
دوشنبه 89 آبان 17 , ساعت 7:57 عصر  

آیا میدانستیدکه:

بدن انسان برای حفظ تعادل خود در حال ایستادن از 300 عضله استفاده می کند.

• عضله ای که به شما امکان پلک زدن می دهد،سریعترین عضله بدن است.

• مردان روزی 40 و زنان روزی70 تار مو از دست می دهند.

• بعد از مرگ انسان،قلب تا 4 ساعت،شش ها 6 تا 8 ساعت،کبد 12 ساعت،لوزالمعده17 ساعت و کلیه ها24 ساعت بدون اکسیژن زنده هستند.

• تنها قسمتی از بدن شما که خون ندارد قرنیه چشم است.

• اثر لب و زبان هر کس همانند اثر انگشت او منحصر به فرد است.

• در یک سانتی متری پوست شما 12 متر عصب و4 متر رگ و مویرگ است.

• مغز انسان تنها 2 درصد از وزن انسان را تشکیل می دهد ولی 25 درصد اکسیژن دریافتی بدن را به تنهایی مصرف می کند.

• انسان امروزی به طور متوسط 6 سال از عمر خود را تلویزیون نگاه می کند و6 سال را صرف غذا خوردن می کند و یک سوم را می خوابد.

• بیشتر سردرد های معمولی از کم نوشیدن آب است.

• جویدن آدامس هنگام خرد کردن پیاز مانع از اشک ریزی شما می شود.

• ارتفاع برج ایفل در سرما و گرما بر اثر انقباض و انبساط 16 سانتیمتر تغییر می کند.

•  8 دقیقه و17 ثانیه طول می کشد تا نور خورشید به زمین برسد.

•  شتر مرغ در 3 دقیقه95 لیتر آب می خورد.

•  حس بویایی مورچه با حس بویایی سگ برابری می کند.

•  وقتی یک نوزاد در حال گریه است با صدای ش...ش... شما آرام می شود به این دلیل که صدای آبی که اطراف نوزاد در شکم مادر است را برایش تداعی می کند.                 برگرفته از دهکده علوم


نوشته شده توسط بهنام | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2      
درباره وبلاگ

علوم تجربی

بهنام
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 1 بازدید
بازدید دیروز: 10 بازدید
بازدید کل: 63794 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

وب سایت تخصصی علوم تجربی [25]
[آرشیو(1)]
فهرست موضوعی یادداشت ها
تصویر .
نوشته های پیشین

فروردین 1388
اسفند 1387
آبان 89
فروردین 88
لوگوی وبلاگ من

علوم تجربی
لینک دوستان من

طراحی وب سایت download دانلود .بازی. تم.موبایل.نرم افزار.جومونگ
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

اصل لانه کبوتر
نسبت طلایی
ارشمیدس
منشور
دانشمند به چه کسی گفته می شود ؟
[عناوین آرشیوشده]